Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο «13ο Συνέδριο του Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

                                                    

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

 

         Αγρίνιο  29 Μαΐου  2013

 

 

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο

«13ο Συνέδριο του Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου

στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη»

 

Στέλεχος του Επιμελητηρίου μέλος στο Ελεγκτικό Όργανο του Δ.Σ. του Φόρουμ

 

  Στις 14 – 16 Μάιου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στην πόλη Medjugorje πραγματοποιήθηκε το 13ο Συνέδριο του Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου, στο όποιο έλαβε μέρος το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας εκπροσωπώντας τα Ελληνικά Επιμελητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο. Το Συνέδριο του Φόρουμ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ομοσπονδίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

  Έλαβαν μέρος στο Συνέδριο πάνω από 260 εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, δικτύων, περιφερειακών, νομαρχιακών και τοπικών φορέων, καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων, ενώσεων και συνεταιρισμών επιχειρηματιών, γεγονός που καταδεικνύει το πολιτικό και θεσμικό βάρος και την σημασία που διαδραματίζει στην περιοχή το Φόρουμ.

  Υπενθυμίζεται ότι το Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου ιδρύθηκε  για να προωθήσει δράσεις ανάπτυξης και σύσφιξης σχέσεων μεταξύ των διαφορετικών περιοχών στην Αδριατική και στο Ιόνιο, μέσω κοινών δράσεων.

  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Ανκόνα και νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Φόρουμ κ. Τζιανπέρι Ροντόλφο ανέφερε σχετικά: «Το Φόρουμ αντιπροσωπεύει 1,2 εκατομμύρια επιχειρήσεις στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιουνίου με ένα τζίρο εργασιών που ξεπερνά τα 31 δισεκατομμύρια ευρώ. Η Ευρώπη πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον της στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιουνίου στηρίζοντάς την ως νέο κέντρο ανάπτυξης δίνοντας ώθηση στις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Οικονομίας της Ευρώπης»

  Το 13ο Συνέδριο επικεντρώθηκε στην δυναμική της στρατηγικής για την μακρο-περιφέρεια Αδριατικής και του Ιονίου  που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον όλων των χωρών της περιοχής, καθώς και χωρών στην υπόλοιπη Ευρώπη. Παράλληλα στόχος ήταν η ανάδειξη πρωτοβουλιών και δράσεων για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ όλων των θεσμικών δικτύων της μακρό-περιφέρειας και του επιχειρηματικού κόσμου.

  Υπήρξε  ακόμη, συνάντηση εργασίας με την συμμετοχή του κου Λουίτζι Ματιόλο, Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας,  υπευθύνου για τα θέματα της Ε.Ε. καθώς και του δικτύου  «Πρωτοβουλία για την ανάπτυξη της Αδριατικής & του Ιονίου». Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν και εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων από διάφορα  Ευρωπαϊκά δίκτυα συνεργασίας, όπως το δίκτυο «Πρωτοβουλία ανάπτυξης της Αδριατικής & Ιονίου», το Uniadrion (Εικονικό πανεπιστήμιο της μακρο-περιφέρειας Αδριατικής & Ιονίου), το Φόρουμ των πόλεων της Αδριατικής και του Ιονίου. Ακόμη συμμετείχαν περιφερειακά όργανα, επαρχιακοί και τοπικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι οργανώσεων, ενώσεων και συνεταιρισμών επιχειρηματιών.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο της μακρο-περιφέρειας Αδριατικής & Ιονίου με ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της για το Σχέδιο Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των διαφορετικών δικτύων της περιοχής που προσδιορίζονται πλέον από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ουσιαστικοί εταίροι.

  Υπεγράφη επίσης ένα έγγραφο «Δήλωσης Προθέσεων» με προτάσεις από πλευράς των 4 δικτύων και το όποιο θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες στους Υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί θα ζητηθεί η δημιουργία ενός Διευθυντηρίου που θα καθοδηγεί και θα συντονίζει όλα τα δίκτυα της περιοχής της Αδριατικής και του Ιουνίου με την  στήριξη της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και που θα εργαστεί για την ολοκλήρωση της μακρο-περιφέρειας Αδριατικής και Ιουνίου που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί έως τα τέλη του 2014.

  Παράλληλα στις τρεις ημέρες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν διαφορετικά θεματικά τραπέζια εργασίας που αφορούσαν το Περιβάλλον, τη Γεωργία, την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα, την Αλιεία – Ιχθυοκαλλιέργεια, τις Μεταφορές και τον Τουρισμό, καθώς και τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

  Σημαντική διάκριση για το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ήταν η αποδοχή, από την ολομέλεια του σώματος, της πρότασης της Διοικητικής Επιτροπής του Φόρουμ για τοποθέτηση του στελέχους του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κου Ρόμπολα Γεώργιου ως αναπληρωματικό μέλος στο Ελεγκτικό Όργανο του Διοικητικού Συμβουλίου.

  Τέλος, σημαντική στιγμή υπήρξε, όπως προαναφέρθηκε, η εκλογή του νέου Προέδρου του Φόρουμ  κου Τζιανπέρι Ροντόλφο, ενώ επίσης σημαντική στιγμή ήταν η αποδοχή της αίτησης για συμμετοχή, ως κύριο μέλος του Φόρουμ, της Ένωση των Επιμελητηρίων της Ιταλίας, ενός φορέα που έχει ιδιαίτερο βάρος και κύρος στην Ιταλία.

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αγρινίου σας προσκαλεί σε Ημερίδα με θέμα:«Διαμεσολάβηση & Δικαστική Μεσολάβηση» την Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013, ώρα 18:30 στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter