Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στην 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

        

Αγρίνιο  3 Σεπτεμβρίου  2013

 

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στην 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων

 

Παρόν σε μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία για την επιχειρηματικότητα του νομού και την εξωστρέφεια των παραγωγικών δυνάμεων της περιοχής ήταν το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας.

Στην «3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων» που έλαβε χώρα στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου παρουσίασε, κατά γενική ομολογία, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα περίπτερα , ενώ προσέτρεξε και σε βοήθεια της όλης διοργάνωσης καθώς ήταν από τους συνδιοργανωτές της έκθεσης και εκ των φορέων που είχαν την ευθύνη για την όσο το δυνατόν αρτιότερη διεξαγωγή της.

Πέραν των κολακευτικών σχολίων για την παρουσία του στην έκθεση, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας φρόντισε να συνεχίσει τις επαφές που θα αποφέρουν μόνιμη προσέγγιση της περιοχής μας-και ιδιαίτερα της Ι.Π. Μεσολογγίου- με θεσμούς όπως η Assonautica Italiana, κορυφαία ένωση ναυτικού τουρισμού με περισσότερα από 100.000 μέλη στη γειτονική χώρα.

Μετά τις πρόσφατες επαφές και την πολύ επιτυχημένη ξενάγηση στις ομορφιές της περιοχής, των ανθρώπων της Assonautica Italiana, στο πλαίσιο της πολύ επιτυχημένης 2ης Ρεγγάτας Ιονίου, που περιλαμβάνει στο καλεντάρι της και το νομό μας εδώ και δύο χρόνια, ήρθε η ώρα μέλη της να συμμετάσχουν με προϊόντα της χώρας τους και στην 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων στο Μεσολόγγι! Αυτό επαναβεβαίωσε τους δεσμούς που αναπτύσσονται και άνοιξε νέους δρόμους στη εξωστρέφεια των επιχειρήσεων προς τη γειτονική χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο στελέχη της συμμετείχαν σε μόνη βάση στην έκθεση από το περίπτερο του Επιμελητηρίου.

Κατά τη πρώτη μέρα της Έκθεσης, την Παρασκευή 30 Ιουνίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις μαζί με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ Κοσμά, τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα. Τριανταφύλλου, το Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κατσούλη, εκπροσώπους αρχών και φορέων της περιοχής, αλλά και πλήθος κόσμου, στην κοπή της κορδέλας των εγκαινίων από τον Πρόεδρο του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστο Δήμα και τον Εμπορικό Ακόλουθο της Ρωσικής Πρεσβείας κ. Nikitin.

Ο κ. Τσιχριτζής μάλιστα απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό εκφράζοντας η χαρά του που μια επιτυχημένη εκδήλωση γίνεται θεσμός πλέον και που οι παραγωγικοί φορείς αποφασίζουν να ακολουθήσουν το Επιμελητήριο στο δρόμο της εξωστρέφειας. Παρόλα ταύτα εξέφρασε και τον προβληματισμό του για τις καθυστερήσεις στη δημιουργία κρίσιμων υποδομών αλλά και για τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα από αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας.

Την ίδια μέρα ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου κ. Χρήστος Δήμας και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ. Κωνσταντίνος Μπόκας, ενημέρωσαν επιχειρηματίες και παραγωγούς για την σημαντική προοπτική εξαγωγών στη μεγάλη αυτή χώρα και τι απαιτείται για κάτι τέτοιο.

Κατά τις δύο επόμενες μέρες, Σάββατο 31 Ιουνίου και Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου το Επιμελητήριο του νομού είχε εντυπωσιακή παρουσία στη έκθεση, που οφείλεται στο μεράκι των στελεχών του που δούλεψαν για το σκοπό αυτό, ενώ επαναβεβαίωσε ότι θα συμμετάσχει στην 79η Διεθνή Έκθεση τροφίμων, ποτών και αγροτικών προϊόντων, που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο μεταξύ 17 και 26 Ιανουαρίου 2014, κατά την επονομαζόμενη «Πράσινη Εβδομάδα Βερολίνου».

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Κοινοποίηση της αρίθ. πρωτ. 77308/28-8-2013 περίληψη διακήρυξης επαναληπτικού διαγωνισμού».

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter