Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Το Επιμελητήριο στις εκδηλώσεις λήξης της Διεθνούς Δράσης “Appuntamento in Adriatico e Ionio” – Στο καλεντάρι της 32ης Reggata φιλίας η Αιτωλοακαρνανία για το καλοκαίρι του 2020.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

                                                                                                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγρίνιο, 15 Ιουλίου 2019

 

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στις εκδηλώσεις λήξης της

Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Δράσης “AppuntamentoinAdriaticoeIonio

στο ΟΡΙΚΟΥΜ της Αλβανίας

(09-10 Ιουλίου 2019).

 

Στο καλεντάρι της 32ης Reggata φιλίας “AppuntamentoinAdriaticoeIonio

η Αιτωλοακαρνανία για το καλοκαίρι του 2020.

 

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωμεσογειακής Assonautica,συμμετείχε στις εκδηλώσεις λήξης της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Δράσης “AppuntamentoinAdriaticoeIonio” στο ΟΡΙΚΟΥΜ της Αλβανίας κατά το χρονικό διάστημα από 9 έως 10 Ιουλίου 2019 και στην ημερίδα εργασίας με θέμα: «Οικονομία της Θάλασσας στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής & Ιονίου – Ανάπτυξη του Ναυτικού Τουρισμού στην Αλβανία».

Η Ευρωμεσογειακή Assonautica είναι ο επιχειρησιακός βραχίονας του συστήματος των Μεσογειακών Επιμελητηρίων, τόσο στον ειδικό τομέα των ιστιοπλοϊκών και όχι μόνο σκαφών αναψυχής, του ναυτικού τουρισμού, της προώθησης των προϊόντων αριστείας, όσων γενικά περικλείουν αυτό που ονομάζουμε “Γαλάζια Οικονομία”. Ένα καινοτόμο αναπτυξιακό εργαλείο/μοντέλο που ενώνει περιοχές και δραστηριότητες που σχετίζονται τόσο με τους τομείς και κλάδους που παραδοσιακά συνδέονται με τη θάλασσα όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός, η αλιεία, ο ναυταθλητισμός, η εκπαίδευση, οι λιμενικές εγκαταστάσεις και οι μεταφορές, όσο και αυτούς που συνδέονται με την ανάπτυξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων, την τέχνη, καθώς και την ιστορική και πολιτιστική κληρονομία.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας συμμετέχοντας στην ημερίδα εργασίας με θέμα: «Οικονομία της Θάλασσας στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής & Ιονίου – Ανάπτυξη του Ναυτικού Τουρισμού στην Αλβανία», εκπροσωπούμενο από τον κ. Ρόμπολα Γεώργιο Προϊστάμενο Εμποροβιομηχανικών θεμάτων του Επιμελητηρίου, παρουσίασε την πολύχρονη δράση του Επιμελητηρίου με τη συνεργασία της Ευρωμεσογειακής Assonautica στον τομέα της προώθησης του Ναυτικού & Ιστιοπλοϊκού Τουρισμού, την υπεραξία που δίνουν οι δράσεις αυτές στην αλυσίδα άξιας της οικονομίας, του Πολιτιστικού Τουρισμού, της παροχής υπηρεσίας σε λιμενικές εγκαταστάσεις και μαρίνες καθώς και στον Αγροδιατροφικό τομέα και στον κλάδο εστίασης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις κατατεθειμένες προτάσεις του Επιμελητηρίου για την ανάπτυξη μαρινών στα παραλία της Αιτωλοακαρνανίας, στα πλαίσια του πενταετούς στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και στις τεράστιες προσπάθειες επαναλειτουργίας της μαρίνας Μεσολογγίου αναδεικνύοντας τα πολλά εμπόδια που δυστυχώς συναντά κανείς στην προσπάθεια ανάπτυξης μοντέλου οικονομίας Ιστιοπλοϊκού Τουρισμού στα παράλια του Ιονίου.

Επίσης, αναφέρθηκε στις διαβουλεύσεις, οι οποίες έχουν φτάσει σε τελικό στάδιο, έχοντας ωριμάσει το σχέδιο δημιουργίας της Ελληνικής Assonautica του Ιονίου, ένα εργαλείο που θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην από κοινού συνέργια Επιμελητηρίων, Δήμων, Περιφερειών, λοιπών φορέων, οργανισμών και επιχειρήσεων, με στρατηγικό στόχο την ανάδειξη του τομέα του ιστιοπλοϊκού Τουρισμού και του τουρισμού σκαφών αναψυχής ως κεντρικό μοχλό ανάπτυξης της Οικονομίας των παραλιών του Ιονίου.

Η πιο ευχάριστη στιγμή όμως ήρθε με την ανακοίνωση του προγραμματισμού για το καλεντάρι της 32ης Reggata φιλίας “AppuntamentoinAdriaticoeIonio” για το καλοκαίρι του 2020, οπού με χαρά επιβεβαιώθηκε η διέλευση και η επίσκεψη των ιστιοπλοϊκών σκαφών από τα παράλια και τα όμορφα λιμανάκια της Αιτωλοακαρνανίας για 7η φορά από την πρώτη επίσκεψη της GoletaVerdeστο λιμάνι του Μεσολογγίου το 2003.

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Ετήσια Έκθεση για την Οικονομία της Γερμανίας και την εξέλιξη των Ελληνο-Γερμανικών Οικονομικών και Εμπορικών Σχέσεων κατά το έτος 2018.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter