Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

1ο Διεθνές Συνέδριο – Φεστιβάλ για την ελιά, με τίτλο ELIA Lesvos Confest, συνδιοργανώνει ο Σύλλογος «Ελαίας Νήσος Λέσβος» με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το τριήμερο 23 – 25 Σεπτεμβρίου 2022 στη Λέσβο.

Tο 1ο Διεθνές Συνέδριο – Φεστιβάλ για την ελιά, με τίτλο ELIA Lesvos Confest, συνδιοργανώνει ο Σύλλογος «Ελαίας Νήσος Λέσβος» με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το τριήμερο 23 – 25 Σεπτεμβρίου 2022 στη Λέσβο.

Το ELIA Confest, αποτελεί μια καινοτόμα μορφή πολυθεματικής εκδήλωσης, η οποία συνδυάζει την επιστημονική διάσταση ενός Συνεδρίου, με τον πολιτιστικό χαρακτήρα ενός Φεστιβάλ, αλλά και ενός θεματικού event για τον Ελαιοτουρισμό, που θα κινηθεί στους ακόλουθους άξονες: ελιά και εκπαίδευση, ελιά και περιβάλλον, ελιά και πολιτισμός, ελιά και γαστρονομία/ υγεία, ελιά και τουριστική προβολή, ελιά και τρόποι αύξησης των πωλήσεων των προϊόντων της.

Οι δύο πρώτες ημέρες θα είναι αφιερωμένες σε ένα επιστημονικό και ακαδημαϊκό συνέδριο για την ελιά, αναφορικά με την επιστήμη, την τεχνολογία, το περιβάλλον, την υγεία, τις σύγχρονες τάσεις καλλιέργειας και το μάρκετινγκ. Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, στη βιωσιμότητα, στη σύνδεση με τον πρωτογενή τομέα, στην τοπική γαστρονομία αλλά και στην εκπαίδευση. Η τρίτη ημέρα του συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη στις γαστροτουριστικές εμπειρίες ελαιοτουρισμού που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει το νησί και θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από τουριστικά γραφεία καθώς και εξειδικευμένοι influencers. Οι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες που θα συμμετάσχουν σο Confest θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες την εμπειρία και τη γνώση τους, ενώ θα ανακαλύψουν τη μοναδικότητα του Λεσβιακού Ελαιόλαδου.

ΠΗΓΗ: The DeliFair by ΕΞΠΟΤΡΟΦ Newsletter

Προηγούμενο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Οικονομικά Χρονικά – Τεύχος 176.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter