Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

19.5.09: Και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Μνημόνιο Συμφωνίας για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ελλάδας

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Αγρίνιο Τρίτη 19 Μαΐου  2009

 

Yπεγράφη Μνημόνιο Συμφωνίας μεταξύ των Επιμελητηρίων Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Απουλίας στη διάσκεψη του Μπρίντιζι για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ελλάδας- Ιταλίας 2007-2013.

 

Μεγάλη επιτυχία είχε η διάσκεψη μεταξύ των Ιταλικών Επιμελητηρίων από τη Περιφέρεια Απουλίας και των Ελληνικών Επιμελητηρίων των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου, που διεξήχθη στο Μπρίντιζι της Ιταλίας στις 15 και 16 Μαΐου.

 

IMGP1874_F30389.JPG

 

 

Παράλληλα στη συνδιάσκεψη υπογράφηκε και τέθηκε σε ισχύ μνημόνιο συμφωνίας για το συντονισμό και τη διευκόλυνση των πρωτοβουλιών διασυνοριακής συνεργασίας ανάμεσα στα Επιμελητήρια από τις παραπάνω περιοχές που στοχεύουν στην σύνταξη έργων προς χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ελλάδας-Ιταλίας 2007- 2013.

 

Ο σημαντικός ρόλος σε αυτή την σπουδαία πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας φαίνεται από το γεγονός ότι ο πρόεδρός του κ. Παναγιώτης Τσιχριτζής εκπροσώπησε εκτός από αυτό και τα Επιμελητήρια Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλονιάς και Ζακύνθου. Ακόμη το Επιμελητήριο Άρτας εκπροσώπησε ο πρόεδρός του κ. Ηλίας Κοίλιας , της Πρέβεζας ο Ά Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Γιαμάς, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. κ. Στέργιος Τάλαρης και  της Θεσπρωτίας το στέλεχος κ. Βασίλειος Παπάς. Αντίστοιχα από την Ιταλική πλευρά εκπροσωπήθηκαν τα Επιμελητήρια του Μπρίντιζι, του Μπάρι, του Λέτσε και του  Τάραντα δια των προέδρων τους.

 

Σε ότι αφορά τη σκοπιμότητα του Μνημονίου Συμφωνίας που υπογράφτηκε ανάμεσα στα Επιμελητήρια των Ιταλικών και των Ελληνικών Περιφερειών που αναφέρονται πιο πάνω αυτός μπορεί να καθοριστεί σε μια ενιαία στρατηγική διασυνοριακή συνεργασία σε επίπεδο θεσμικό, οικονομικό, κοινωνικό για σύνταξη έργων που στοχεύουν στη ορθολογική χρήση των κοινοτικών πόρων που προβλέπονται για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013.

 

IMGP1880_F30363.JPG

 

 

 

Για το σκοπό αυτό λοιπόν το Επιμελητήριο της Αιτωλοακαρνανίας ορίστηκε ως το όργανο από την Ελληνική πλευρά που είναι επιφορτισμένο με το συντονισμό και τη διευκόλυνση των ενεργειών διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ των θεσμικών φορέων του συστήματος Επιχειρήσεων για τις ελληνικές περιοχές και το Επιμελητήριο του Μπρίντιζι αντίστοιχα για τις περιοχές της Περιφέρειας της Ιταλικής Απουλίας.

Και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη των στόχων ανάπτυξης στις περιοχές τους, αποδεχόμενες την αναγκαιότητα καθορισμού κανόνων και εργαλείων για την αξιοποίηση ικανοτήτων και εμπειριών για την καλύτερη δυνατή διασυνοριακή συνεργασία.

Γίνεται λοιπόν σαφές ότι το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και με αυτή τη νέα πρωτοπόρα δράση που ανέλαβε στοχεύει στην πλήρωση των στόχων του συγκεκριμένου προγράμματος για την περιοχή μας που είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας της περιοχής με ιδιαίτερο βάρος στα κοινά συγκριτικά πλεονεκτήματα, η προσβασιμότητα σε δίκτυα και υπηρεσίες για να ενισχυθούν τα οικονομικά συστήματα στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου και κατά συνέπεια η βελτίωση της ποιότητας ζωής, η διατήρηση και αποδοτική διαχείριση του περιβάλλοντος και η αύξηση της κοινωνικής και πολιτιστικής συνοχής εκατέρωθεν.

 

    ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγούμενο ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter