Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

3ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Νεοφυών Επιχειρήσεων Γαστρονομικού Τουρισμού – Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων: 28 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), σε συνέχεια των επιτυχημένων δύο πρώτων διοργανώσεων, διενεργεί τον 3ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Νεοφυών Επιχειρήσεων Γαστρονομικού Τουρισμού (3RD GLOBAL GASTRONOMY TOURISM STARTUP COMPETITION) που υλοποιείται σε συνεργασία με το Βασκικό Γαστρονομικό Κέντρο (Basque Culinary Center). Στόχος του διαγωνισμού η επιτάχυνση των τουριστικών πρωτοβουλιών Γαστρονομίας μέσα από την Καινοτομία, για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG), για έναν πιο βιώσιμο και ανθεκτικό τουρισμό, χωρίς αποκλεισμούς.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

Με συνεχή ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία, ο τουρισμός δημιουργεί περίπου μία στις 10 θέσεις εργασίας και αντιπροσωπεύει το 10,2 % του παγκόσμιου ΑΕΠ. Στη διασταύρωση με τον τομέα της γαστρονομίας, τον τουρισμό τροφίμων ή τον γαστρονομικό τουρισμό, οργανώνεται γύρω από βιωματικά ταξίδια και βασίζεται σε ηθικές και βιώσιμες αξίες που σχετίζονται με το έδαφος, την κληρονομιά, τον τοπικό πολιτισμό, τα τοπικά προϊόντα, την αυθεντικότητα, την παράδοση ή τις γαστρονομικές τεχνικές σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο.

Η αδιαμφισβήτητη επίδραση της γαστρονομίας στα ταξίδια και η αυξανόμενη ζήτηση γαστρονομικού τουρισμού έχουν καταστήσει αυτή την περιοχή ένα από τα τμήματα με τις μεγαλύτερες ευκαιρίες ανάπτυξης που προσελκύουν αυξανόμενο ενδιαφέρον από την πλευρά των κυβερνήσεων. Ο γαστρονομικός τουρισμός τονώνει την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νέων εταιρειών και οργανισμών που επηρεάζουν κατ’ ανάγκη εγκάρσιους άλλους κλάδους.

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ:

Νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν και προωθούν μια νεοσύστατη επιχείρηση με υψηλή τεχνολογική συνιστώσα για την παροχή λύσεων ή νέων υπηρεσιών που σχετίζονται με τον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού.

Τοπικός αντίκτυπος

Νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν και προωθούν ένα έργο με υψηλή συνιστώσα μετασχηματισμού και κοινωνικής βελτίωσης στον τομέα της υλοποίησής του και συνδέονται με τον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού.

Βιωσιμότητα και απόβλητα

Νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν και προωθούν ένα έργο με υψηλή συνιστώσα της βιωσιμότητας και/ή της διαχείρισης της σπατάλης τροφίμων σε σχέση με τον αντίκτυπο που προκαλούν οι τουρίστες

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ – ΠΑΡΟΧΕΣ:

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι υποψήφιες επιχειρήσεις θα απολάβουν μια σειρά προνόμια όπως: καθοδήγηση από τον UNWTO και κορυφαίους εταίρους, επενδυτικές ευκαιρίες, συμμετοχή στο δίκτυο καινοτομίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ευκαιρίες υποτροφιών για τη Διαδικτυακή Ακαδημία Τουρισμού, ευκαιρία να παρουσιάσουν την εκκίνησή τους στο 7ο Φόρουμ Τουρισμού Γαστρονομίας του ΟΗΕ (Νάρα, Ιαπωνία Ιούνιος 2022) και άλλα.

 

Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων: 28 Φεβρουαρίου 2022

Ανακοίνωση νεοφυών επιχειρήσεων στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα: 1η Απριλίου 2022

Ανακοίνωση των νικητών και αγωνιστική συνεδρία: Μάιος 2022.

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και τα κριτήρια του διαγωνισμού μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://www.unwto.org/3rd-global-gastronomy-tourism-startup-competition.

Πηγή: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ – Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού

Προηγούμενο Περιλήψεις Διακηρύξεων υπ. αριθμ. 985/2022 & 988/2022 του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter