EPIMELITIRIO 1502X1121 1
Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ
Επιμελητηριο Αιτωλοακαρνανίας

5ος Διεθνής Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Ταλέντων

Σε συνέχεια σχετικής ενημέρωσης από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κέντρων και Κόμβων Έρευνας και Καινοτομίας (www.enrichcentres.eu), σας γνωρίζουμε ότι, η Δημοτική Αρχή της κινεζικής πόλης Jinan (Επαρχία Shandong, Ανατολική Κίνα) διενεργεί, για πέμπτο συνεχές έτος, τον εν θέματι διαγωνισμό.

Στον διαγωνισμό καλούνται να συμμετάσχουν άτομα ή ομάδες που έχουν αναπτύξει εμπορικά εφαρμόσιμη καινοτομία, η οποία, όμως, να μην έχει ακόμα εισέλθει σε στάδιο εμπορευματοποίησης, στους εξής πέντε (5) τομείς: α) Μαζικά δεδομένα και τεχνολογίες πληροφορικής νέας γενιάς, β) Ευφυής μεταποίηση και εξοπλισμός αιχμής, γ) Βιο-φαρμακευτική και φροντίδα υγείας, δ) Νέες μορφές ενέργειας και νέα υλικά, καθώς και ε) Σύγχρονη γεωργία και οικολογική προστασία του περιβάλλοντος. Σημειώνεται ότι, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μόνον σε έναν εκ των ανωτέρω τομέων. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα πρέπει, κατ’ αρχήν, να είναι νεότεροι των πενήντα πέντε (55) ετών και να διαθέτουν κάποιον μεταπτυχιακό τίτλο ή ισοδύναμα τυπικά προσόντα.

Ο διαγωνισμός διενεργείται σε δύο (2) στάδια, ως εξής:

  1. Ο προκριματικός γύρος διενεργείται αποκεντρωμένα σε έξι (6) πόλεις του εξωτερικού και σε τέσσερις (4) πόλεις της Κίνας. Ειδικότερα για την χώρα μας, ο προκριματικός γύρος θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, έως και την Τετάρτη,  31η Αυγούστου 2022, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (info.app@aceie-europe.org) ή μέσω του δικτυακού τόπου του διαγωνισμού (http://competition.jn-rencai.com). Η εξέταση των συμμετοχών θα πραγματοποιηθεί εντός Σεπτεμβρίου 2022 και θα καταλήξει στην ανάδειξη πέντε (5) νικητών, οι οποίοι θα λάβουν χρηματικό έπαθλο ύψους 30.000 RMB (~€ 4.350) έκαστος, και δέκα (10) επιλαχόντων, οι οποίοι θα λάβουν χρηματικό έπαθλο ύψους 10.000 RMB (~€ 1.450) έκαστος.
  2. Ο τελικός γύρος θα πραγματοποιηθεί στην Jinan, πιθανότατα κατά το β΄ ήμισυ του Οκτωβρίου 2022, και θα οδηγήσει στην χορήγηση πέντε (5) πρώτων βραβείων, τα οποία θα συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο ύψους 50.000 RMB (~€ 7.245) έκαστο, δεκαπέντε (15) δεύτερων βραβείων, τα οποία θα συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο ύψους 30.000 RMB (~€ 4.350) έκαστο, και είκοσι πέντε (25) τρίτων βραβείων, τα οποία θα συνοδεύονται από χρηματικό έπαθλο ύψους 20.000 RMB (~€ 3.000) έκαστο.

Περισσότερες λεπτομέρειες έχουν αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο του διαγωνισμού, http://competition.jn-rencai.com/en/.

Τέλος, προς πληρέστερη ενημέρωσή σας, επισυνάπτουμε συναφές σημείωμα που μας περιήλθε από τον Σύνδεσμο Κινεζικής-Ευρωπαϊκής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (https://www.aceie-europe.org/), καθώς επίσης και την αίτηση συμμετοχής που θα πρέπει να συμπληρωθεί από τους ενδιαφερόμενους, σε περίπτωση που επιλέξουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τα παρακάτω επισυναπτόμενα αρχεία.

ΠΗΓΗ: ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

Προηγούμενο Ετήσια Έκθεση Γραφείου ΟΕΥ Βελιγραδίου για την Οικονομία της Σερβίας και την Ανάπτυξη των Οικ. & Εμπ. Σχέσεων Ελλάδος-Σερβίας (2021-2022).

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter

espa