
Το ελαιόλαδο, φερώνυμο ως «υγρό χρυσάφι», αποτελεί ζωτικής σημασίας κλάδο της οικονομίας για τον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο της Μεσογείου ενώ σύμφωνα με την Επιστημονική Εταιρεία Ελαιοπαραγωγών Ελλάδος και το Ινστιτούτο Υπηρεσιών για την Αγορά Γεωργίας και Τροφίμων (Istituto di Servizi per il Mercato Agricolo Alimentare /ISMEA), η παγκόσμια παραγωγή για το 2024/25 αναμένεται να αγγίξει τους 3.000 – 3.200 χιλ. τόνους (2023/24: 2431 χιλ. τόνους και 2022/23: 2.570 χιλ. τόνους).
Επισυναπτόμενο αρχείο.