Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Eπιχειρηματική αποστολή στη Ν. Κορέα (3- 7 Ιουλίου 2011).

  
Δ/ΝΣΗ ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ & ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ  Αρμόδια: κα Βιργινία ΑλεξανδρήΤηλ.: 210 9982 273E-mail: valexandri@hepo.gr  ΝΟΤΙΟΣ ΚΟΡΕΑΣΕΟΥΛ3 – 7 IOYΛIOY 2011

Η αγορά της Ν. Κορέας

Η Κορέα κατατάσσεται διεθνώς ως  14η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, 7η μεγαλύτερη εμπορική δύναμη και 4ος σε μέγεθος εμπορικός εταίρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Κίνα. Τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση το 2009 (λόγω της οικονομικής κρίσης), οι ευρωπαϊκές εξαγωγές στην Κορέα αυξάνονται κατά μέσο όρο κατά 7,5% ετησίως.Οι ελληνικές εξαγωγές στη Ν. Κορέα το 2010 παρουσίασαν αύξηση κατά 21,12% φθάνοντας τα 31,4 εκατ. € έναντι 25,92 εκατ. € το 2009.Την 1η Ιουλίου 2011, θα τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Κορέα, γεγονός που  αναμένεται ότι θα υπερδιπλασιάσει το διμερές εμπόριο σε βάθος μιας εικοσαετίας. Εντός 5 ετών θα καταργηθούν δασμοί για το 99 % των διμερών εμπορικών ανταλλαγών, μεταξύ αυτών για προϊόντα ελληνικού ενδιαφέροντος όπως: κόκκινος τόνος, τυριά, μέλι, σταφίδα και φυστίκια, καλαμπόκι,  μαστίχα, ελαιόλαδα και ελιές, προϊόντα από κακάο, σοκολάτες, χυμοί, ροδάκινα κομπόστα, μεταλλικά και αεριούχα νερά, ακατέργαστα καπνά, μάρμαρα, φάρμακα και καλλυντικά,  σαπούνια, λιπάσματα, πλαστικές ύλες και προϊόντα, χημικά, δέρματα και γούνες, ακατέργαστο βαμβάκι και νήματα, ενδύματα, κοσμήματα, απορρίμματα και θραύσματα από χαλκό και αλουμίνιο, ηλεκτρικοί φούρνοι κ.α.Στην συμφωνία περιλαμβάνονται επίσης ρυθμίσεις για προστασία πνευματικών δικαιωμάτων στον τομέα του εμπορίου και η άμεση αναγνώριση των γεωγραφικών ενδείξεων (ΠΟΠ) 160 ευρωπαϊκών προϊόντων, μεταξύ αυτών της Ελιάς Καλαμάτας, της Μαστίχας Χίου και της Φέτας.

 Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Σπυρίδωνα Κουβέλη στη Ν. Κορέα,  ο ΟΠΕ  και το Υπουργείο Εξωτερικών, διοργανώνουν επιχειρηματική αποστολή στη Σεούλ από 3 έως 7 Ιουλίου 2011.  Οι τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι:       Τρόφιμα & ποτά (συμπυκνώματα χυμών, κονσέρβες φρούτων, αλιεύματα, ελαιόλαδο, τοματοπολτός, κρασί, τυριά και λοιπά γαλακτοκομικά, ξηροί καρποί, είδη ζαχαροπλαστικής, πρώτες ύλες για βιομηχανία τροφίμων κ.α.)       Δομικά υλικά (μάρμαρο κ.α.)       Καλλυντικά (φυσικά καλλυντικά, αιθέρια έλαια, πρώτες ύλες για καλλυντικά)       Χημικά        Καπνά       Βαμβάκι       Ορυκτά       Ενδύματα από γούνα και συναρμολογημένα plates γουναρικών, ακατέργαστα δέρματα       Τουρισμός       Περιβάλλον        Ενέργεια        Κατασκευές Η συμμετοχή στην αποστολή σας δίνει τη δυνατότητα: ü  να πραγματοποιήσετε προκαθορισμένες συναντήσεις με τις κατάλληλες επιχειρήσειςü  να διερευνήσετε τις δυνατότητες συνεργασίας ü  να ενημερωθείτε για τον ανταγωνισμό και τις συνθήκες της αγοράς Λαμβανομένης υπ’ όψιν της συμμετοχής του ΟΠΕ στη συνολική δαπάνη της επιχειρηματικής αποστολής, το κόστος διαμορφώνεται σε 1.800 € ανά εταιρεία/άτομο και περιλαμβάνει: ü  αεροπορικά εισιτήρια     ü  παραμονή σε ξενοδοχείο με πρωινόü  μετακινήσεις εξωτερικούü  πρόγραμμα επιχειρηματικών συναντήσεωνü  διερμηνεία Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να: ·         αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή την συνημμένη δήλωση συμμετοχής καθώς και το εταιρικό τους προφίλ στην αγγλική γλώσσα το αργότερο μέχρι τις 10 Ιουνίου 2011 στη διεύθυνση valexandri@hepo.gr υπόψη κυρίας Βιργινίας Αλεξανδρή ·         να καταβάλουν το ποσό των 900 €/άτομο με κατάθεση στην Εμπορική Τράπεζα, αριθμός λογαριασμού ΟΠΕ 054/84029998 Στο καταθετήριο πρέπει να αναφέρεται η χώρα της επιχειρηματικής αποστολής και η επωνυμία της επιχείρησης Αντίγραφο του σχετικού παραστατικού της Τράπεζας, παρακαλούμε να διαβιβάζεται στο fax: 210 9982282, υπόψην  κας  Βιργινίας Αλεξανδρή Λεπτομερείς πληροφορίες για την οικονομία της Ν. Κορέας μπορείτε να αναζητήσετε στην δικτυακή πύλη του Υπουργείου Εξωτερικών AGORA (http://agora.mfa.gr)

Πηγή: ΟΠΕ

Σχετικά Αρχεία:

Προηγούμενο Κοινοποίηση της με αρ.πρωτ. 30400/17-05-11 περίληψης διακήρύξης διαγωνισμού.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter