Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

FORUM ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ [16/05/2008]

Πραγματοποιήθηκε στο Split της Κροατίας από τις 22 έως 24 Απριλίου 2008 το 8ο φόρουμ των Επιμελητηρίων της χωρών της Αδριατικής και του Ιονίου, με θέματα που είχαν αναφορά στην αναπτυξιακή πορεία των χωρών της ευρύτερης περιοχής.

Στην διάρκεια των εργασιών του forum, την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε Συμβούλιο με την συμμετοχή των κυβερνητών στο οποίο τα Ελληνικά επιμελητήρια εκπροσωπεί ο Α' Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Κωνσταντίνος Μπόκας.

Στη διάρκεια αυτού έγινε ο απολογισμός των δράσεων και ενεργειών του έτους 2007, εγκρίθηκε ο τροποποιημένος προϋπολογισμός για το 2008, η ανάλυση του οικονομικού απολογισμού του 2007, η ανάδειξη των νέων οργάνων του Διεθνούς Δικαστηρίου και τέλος έγινε ένας προγραμματισμός δράσεων για το 2008.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου ιδιαίτερη σημασία για την χώρα μας ήταν η απόφαση για να υπάρξει ημέρα αφιερωμένη στην Ελλάδα για την προβολή Ελληνικών επιχειρήσεων και προϊόντων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ανκόνα της Ιταλίας στις 19 και 20 Ιουνίου 2008, που θα γίνει υπό την αιγίδα των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών Ελλάδας και Ιταλίας.

Επίσης πολύ σημαντικό γεγονός για την Αιτωλοακαρνανία είναι η αποδοχή της πρότασης για το επόμενο 9ο Forum Επιμελητηρίων των χωρών Αδριατικής και Ιονίου να γίνει στο Αγρίνιο το Μάιο του 2009.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη των εργασιών του 8ο Forum , όπου αναλύθηκαν οι πολιτικές δράσεις και ενέργειες που μέσα από συγκροτημένες παρεμβάσεις θα έχουν στόχο την στενότερη συνεργασία των χωρών της Αδριατικής και του Ιονίου, έτσι ώστε να δοθεί ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία των συγκεκριμένων περιοχών.

Από πλευράς επισήμων παραβρέθηκε σύσσωμο το Συμβούλιο των Κυβερνητών του Forum, εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού της Κροατίας, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρόεδρος του οικονομικού Επιμελητηρίου της Κροατίας, ο Ιταλός Πρέσβης στην Κροατία, ο Πρόεδρος της Ένωση των Ιταλικών Επιμελητηρίων, ο Δήμαρχός της Ανκόνα και πολλοί άλλοι. 

Δυναμικό ήταν το παρόν του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας που εκπροσωπήθηκε από τον Α' Αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Μπόκα και από τα στελέχη Καρρά Κωνσταντίνο, Παπαβασιλείου Κωνσταντίνα και Ζάβρα Ιωάννη.

Στα πλαίσια του 8ο Forum πραγματοποιήθηκαν τραπέζια εργασίας με θεματικές ενότητες που αφορούσαν την γυναικεία επιχειρηματικότητα τις μεταφορές, τις ιχθυοκαλλιέργειες, την γεωργία, το περιβάλλον και τον τουρισμό ενώ οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας με εισηγήσεις τους έκαναν σημαντικές προτάσεις και παρεμβάσεις. 

Συγκεκριμένα ο Α΄ Αντιπρόεδρος Μπόκας Κωνσταντίνος με εισήγησή του για τις ιχθυοκαλλιέργειες έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα της σημαντικότητας του κλάδου για την παγκόσμια, την ευρωπαϊκή αλλά και την ελληνική οικονομία αλλά έγινε και ειδικότερη μνεία στον ρόλο που διαδραματίζει για την τοπική οικονομία καθώς συμβάλλει στην διασφάλιση θέσεων εργασίας αλλά και στην προώθηση των εξαγωγών. 

Το στέλεχος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Καρράς Κωνσταντίνος με εισήγησή του στο τραπέζι εργασίας της γεωργίας αναφέρθηκε στο μεταβατικό στάδιο της αγροτικής οικονομίας του Nομού Αιτωλοακαρνανίας λόγω του περιορισμού των καπνοκαλλιεργειών, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της εξαγωγής βρωσίμων ελαιών και ελαιολάδου αλλά και στο σημαντικό ζήτημα της τυποποίησης καθώς και της πιστοποίησης των παραπάνω προϊόντων καθώς παρέχουν προστιθέμενη αξία και αναβαθμίζουν και τον ρόλο των τοπικών επιχειρήσεων. Επιπροσθέτως τονίστηκε η ανάγκη για επέκταση των δίαυλων προώθησης των εξαγωγών.

Η Παπαβασιλείου Κωνσταντίνα ως στέλεχος της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησε εισήγηση σχετικά με τα δρώμενα της γυναικείας επιχειρηματικότητας στο νομό αναφέροντας τα προγράμματα γυναικείας επιχειρηματικότητας που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, ενώ αναφέρθηκε στις παρεχόμενες υπηρεσίες από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στις γυναίκες που ήδη δραστηριοποιούνται σε κάποια οικονομική δραστηριότητα αλλά και σε αυτές που προτίθενται να δραστηριοποιηθούν.

Ολοκληρώνοντας το κύκλο τον παρεμβάσεων στο τραπέζι του περιβάλλοντος, το στέλεχος της Αναπτυξιακής εταιρείας του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Ζάβρας Ιωάννης αναφέρθηκε στα προγράμματα που έχουν εγκριθεί και ήδη πραγματοποιούνται για την διατήρηση του φυσικού πλούτου του νομού, ενώ παράλληλα έγινε και εκτενής αναφορά στις οικονομικές δραστηριότητες που συνδέονται άμεσα με το περιβάλλον.  

Προηγούμενο ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ, ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter