Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

Newsletter ΕΕΔΕΓΕ | 13-4-2023.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του ΕΕΔΕΓΕ, σας καλωσορίζω στη νέα έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου του Δικτύου μας. Αποτελεί πλέον την τακτική επικοινωνία και γνωστοποίηση των δράσεών μας για τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, με θεσμικές και άλλες παρεμβάσεις.
Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου
Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΕΔΕΓΕ

Συμμετοχή της Β’ Αντιπροέδρου του ΕΕΔΕΓΕ, κας Ελένης Τσιαπάρα, στην εκδήλωση «Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων των γυναικών» στο Επιμελητήριο Σερρών

Η Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, κα Ελένη Τσιαπάρα, συμμετείχε με ομιλία της στην εκδήλωση «Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων των γυναικών» που συνδιοργάνωσαν το κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Σερρών, η Δημοτική επιτροπή ισότητας φυλών και το Επιμελητήριο Σερρών. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στον πρωταρχικό στόχο του ΕΕΔΕΓΕ που είναι η ευαισθητοποίηση των Επιμελητήριων και των επιχειρηματιών μελών τους για τα οφέλη που θα προκύψουν από την πλήρη ενσωμάτωση των γυναικών στην αγορά εργασίας και την οικονομία. Τους μηχανισμούς υποστήριξης που προσπαθεί να βρει από την πολιτεία και τις πολίτικες που θα βοηθήσουν τη γυναικά με δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης προκειμένου να ενταχθεί πλήρως στην παραγωγική διαδικασία, να εμπλακεί και να προσφέρει στην οικονομική ζωή του τόπου. Παράλληλα, ανέλυσε τις πολλές και πολυεπίπεδες δράσεις του ΕΕΔΕΓΕ, καθώς και το έργο που αφορά στην αναβάθμιση δεξιοτήτων νέων άνεργων γυναικών.

Εκδήλωση του Eπιμελητηρίου Πρέβεζας για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας οργάνωσε το Επιμελητήριο Πρέβεζας, κατόπιν πρωτοβουλίας του μέλους του ΕΕΔΕΓΕ, κας Αγγελικής Κωνσταντινίδη, με θέμα «Η ζωή … είναι γυναίκα!».  Στην εκδήλωση απηύθυνε ομιλία η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Εφραίμογλου-Κουνενάκη.

«Ενώ ο ρόλος της γυναίκας τόσο ως επιχειρηματία όσο και ευρύτερα στον εργασιακό στίβο ενισχύεται και οι συνθήκες βελτιώνονται, το έργο της πλήρους ισότητας όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί αλλά βλέπουμε να υφίστανται ακόμη πολλά ζητήματα, όπως οι μισθολογικές και συνταξιοδοτικές διαφορές και προβλήματα που αφορούν στη φροντίδα της οικογένειας, τα οποία αν δεν λυθούν δεν θα μπορούμε να μιλάμε για μια πραγματικά δίκαιη και συμπεριληπτική κοινωνία» ανέφερε η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου.

Συμμετοχή της Προέδρου του ΕΕΔΕΓΕ, κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, με ομιλία της  στο 3o συνέδριο WOMEN IN DIGITAL

Ομιλία στην εκδήλωση Women in Digital απηύθυνε η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ και του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου. Στην ομιλία της αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο όραμά της να αποτελέσουν οι Eλληνίδες επιχειρηματίες, ανεξαρτήτως κλάδου, παράδειγμα προς μίμηση σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία. «Να είμαστε κάτι σαν πρωταθλητές Ευρώπης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως αυτό προϋποθέτει τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος που παρατηρείται σήμερα μεταξύ ανδρών και γυναικών, καθώς η Ελλάδα εμφανίζει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά σε ό,τι αφορά τις γυναίκες που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ τους το διαδίκτυο και από τα μικρότερα ποσοστά στις γυναίκες που κατέχουν ψηφιακές δεξιότητες.

Ομιλία της Προέδρου του ΕΕΔΕΓΕ, κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, στο προσωπικό της MICROSOFT Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας για την ημέρα της γυναίκας

Η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, παρευρέθηκε στη Microsoft, με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, για να μιλήσει σε όλο το προσωπικό Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.

Εν έτει 2023, παρά τις πολυάριθμες μελέτες που δείχνουν ότι η συμπερίληψη των γυναικών στο εργατικό δυναμικό και το επιχειρείν αυξάνει την ανάπτυξη, την απασχόληση και την καινοτομία, οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται στον κλάδο της τεχνολογίας και στην επιχειρηματικότητα.

Η κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου κατά την επίσκεψή της ανέφερε ότι «Ως Πρόεδρος στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και στο Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών είμαι περήφανη για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών επιχειρηματιών και εργαζομένων. Το όραμά μου είναι η δημιουργία ενός μέλλοντος όπου οι γυναίκες θα απολαμβάνουν ισότιμη πρόσβαση στο επιχειρείν, στην τεχνολογία και στην καινοτομία. Η προώθηση της έμφυλης ισότητας δεν αποτελεί μόνο δικαίωμα, αλλά και κρίσιμη προϋπόθεση για ισόρροπη, βιώσιμη και ανθεκτική ανάπτυξη».

Συνέντευξη της Οικονομικής Επόπτριας του ΕΕΔΕΓΕ, κας Νίκης Μαλαφούρη, στην ενημερωτική ιστοσελίδα της Ζακύνθου «imerazante»

Η Οικονομική Επόπτρια του ΕΕΔΕΓΕ, κα Νίκη Μαλαφούρη, αναφέρθηκε στην Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επιχειρηματίες στη συνέντευξή της στο «imerazante» Μεταξύ άλλων ανέφερε «Στη Ζάκυνθο έχουμε 2.260 γυναίκες επιχειρηματίες, οι οποίες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και δίνουν έναν άνισο αγώνα, νυχθημερόν, με πολύ μεγάλο προσωπικό κόστος. Αυτές οι γυναίκες είναι οι ηρωίδες μας. Στο Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών γνωρίζουμε πολύ καλά το ρόλο της γυναίκας επιχειρηματία, νοικοκυράς, μάνας και αυτό διότι επικοινωνούμε καθημερινά με χιλιάδες γυναίκες επιχειρηματίες, ακούμε τους προβληματισμούς τους, καταγράφουμε τις ιδέες και τις προτάσεις τους και τις ενσωματώνουμε στις δράσεις μας που έχουν σαν στόχο την έμπρακτη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και τις παρεμβάσεις μας στα αρμόδια όργανα. Κυρίως, μάλιστα, στις νησιωτικές περιοχές που υστερούν στην ενημέρωση, στην εκπαίδευση, στην εξειδίκευση, στην εργασία. Η γυναίκα έχει τον ουσιαστικότερο ρόλο στην κοινωνία, στο επάγγελμα, στην οικογένεια και στην πνευματική και πολιτική ζωή. Καταφέραμε να πάρουμε ένα πολύ μεγάλο έργο σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας για την εκπαίδευση των γυναικών μέχρι 29 ετών, όπως καταφέραμε να παίρνουν επίδομα λοχείας, το οποίο πρόσφατα επιμηκύνθηκε κατά τρεις μήνες. Αυτό είναι αποτέλεσμα των αγώνων που δώσαμε».

Ομιλία της Προέδρου του ΕΕΔΕΓΕ, κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, στο Επενδυτικό Φόρουμ “Forinvest” στη Βαλένθια

Η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, εκπροσωπώντας την Ελλάδα,  κατόπιν σχετικού αιτήματος του Υπουργείου Εξωτερικών και της ελληνικής Πρεσβείας της Μαδρίτης, συμμετείχε στο Επενδυτικό Φόρουμ “Forinvest”, που έλαβε χώρα στις 8-9 Μαρτίου στην ισπανική πόλη Βαλένθια. Ειδικότερα, μετείχε ως ομιλήτρια σε εκδήλωση με θέμα «Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στη Μεσόγειο», ενώ πραγματοποίησε συναντήσεις με κρατικούς και επιχειρηματικούς ισπανικούς φορείς, με στόχο τη διεύρυνση της διακρατικής συνεργασίας για την ενίσχυση της μικρομεσαίας και κυρίως νεοφυούς επιχειρηματικότητας μεταξύ των ευρωμεσογειακών χωρών.

Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ και του ΕΒΕΑ, αρχικά παρουσίασε το οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον της Ελλάδας, ενώ στη συνέχεια απάντησε ερωτήσεις για τις προοπτικές που παρουσιάζει το ευρωμεσογειακό «οικοσύστημα» για επιχειρηματικές συνεργασίες και επενδύσεις και για τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Η κυρία Εφραίμογλου παρέθεσε επικαιροποιημένα στοιχεία για τα μακροοικονομικά μεγέθη και τις θετικές εξελίξεις της ελληνικής οικονομίας, την εκρηκτική άνοδο των εξαγωγών και την εξαιρετικά υψηλή αύξηση των εισερχόμενων επενδύσεων τα τελευταία έτη, καθώς και για τη βελτίωση που παρουσιάζει το επενδυτικό και επιχειρηματικό προφίλ της χώρας, επισημαίνοντας τις ευκαιρίες που υφίστανται για χρηματοδοτήσεις επενδύσεων και επιχειρηματικών συνεργασιών στην Ελλάδα από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με κινητοποίηση συνολικών κεφαλαίων της τάξεως των 60 δισ. ευρώ.
Η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ και του ΕΒΕΑ αναφέρθηκε, επίσης, στα φορολογικά και λοιπά επενδυτικά κίνητρα που παρέχει η Ελλάδα στους επενδυτές, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τις υψηλότατες εισροές ξένων επενδύσεων στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων από μεγάλους διεθνείς Ομίλους. Παράλληλα, εστίασε και στη σημασία που έχει η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων και της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην ευρωμεσογειακή ζώνη.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Φόρουμ, η κυρία Εφραίμολγου είχε πλήθος συναντήσεων και επαφών με κρατικούς και επιχειρηματικούς τοπικούς φορείς, αλλά και επιχειρήσεις που μετείχαν στο Φόρουμ, συνοδευόμενη από τους διοργανωτές, κ. Ignacio de Julián της Casa Mediterráneo, τον κ. Alejandro  Ortolá,  Διευθυντή  της  Feria  Valencia, καθώς και τον εμπορικό ακόλουθο της Ελλάδας κ. Παντελή Γκάσιο. Οι συζητήσεις εστιάστηκαν σε τρόπους διμερούς, αλλά και ευρύτερης πολυμερούς δικτύωσης, με στόχο την ενίσχυση των συνεργασιών για την ανάπτυξη των νεοφυών τεχνολογικών επιχειρήσεων της Ελλάδας, της Ισπανίας και των άλλων συνεργαζόμενων μεσογειακών χωρών.


Συμμετοχή της Προέδρου του ΕΕΔΕΓΕ, κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, με ομιλία της στην εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»

Στην εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης», η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για την ημέρα της γυναίκας, πήρε μέρος η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και ΕΕΔΕΓΕ κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη οι επιχειρήσεις να εστιάσουν στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που θα επιτρέπει στις γυναίκες να αναπτυχθούν προσωπικά και επαγγελματικά, να αποκτήσουν εργασιακή αυτοπεποίθηση, να αναλάβουν νέους ρόλους και να υλοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους. Η Πρόεδρος τόνισε ότι αν δεν εντείνουμε σήμερα τις ενέργειες μας στη κατεύθυνση της καταπολέμησης των ανισοτήτων κινδυνεύουμε να χάσουμε πολλά ως οικονομία, κυρίως, από την ελλιπή συμμετοχή των γυναικών στην ψηφιακή μετάβαση, υπογραμμίζοντας ότι το ΕΕΔΕΓΕ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας.

Ομιλία της Προέδρου του ΕΕΔΕΓΕ, κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, στο προσωπικό της Τράπεζας Πειραιώς «Για μια κοινωνία ισότιμων ανθρώπων» 

Η Ελλάδα είναι στις χώρες που ενώ βελτίωσαν τους δείκτες Ισότητας των Φύλων, παραμένουν πολύ χαμηλότερα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, ανέφερε η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ και του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, στην εκδήλωση με θέμα «Για μια κοινωνία ισότιμων ανθρώπων» της Τράπεζας Πειραιώς. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης την οποία παρακολούθησαν πάνω από 500 στελέχη της τράπεζα Πειραιώς, η Πρόεδρος αναφέρθηκε και στο μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στην Ελλάδα οι γυναίκες εργαζόμενες πληρώνονται 10,4% λιγότερο από τους άνδρες για την ίδια εργασία». Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις, η κα Εφραίμογλου επεσήμανε την αναγκαιότητα η Πολιτεία να λάβει επιπλέον δράσεις ενίσχυσης πρωτοβουλιών στήριξης των γυναικών για τη συμμετοχή τους στην αγορά εργασίας.

Συμμετοχή της Προέδρου του ΕΕΔΕΓΕ, κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, με ομιλία της στην διαδικτυακή εκδήλωση «Εξουσία ή ηγεσία: Οι γυναίκες παίρνουν τα ηνία» του Συνδέσμου Ανώνυμων Εταιρειών και Επιχειρηματικότητας

Για τη σημασία ανάληψης θέσεων ευθύνης από γυναίκες μίλησε η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ και του ΕΒΕΑ κα Εφραίμογλου σε διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Εξουσία ή ηγεσία: Οι γυναίκες παίρνουν τα ηνία» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ανώνυμων Εταιρειών και Επιχειρηματικότητας. Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις με γυναίκες σε θέσεις ευθύνης αποκτούν προστιθέμενη αξία, εξηγώντας πως οι λόγοι που συμβαίνει αυτό σχετίζονται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις μοναδικές δεξιότητες των γυναικών όπως είναι η συναισθηματική νοημοσύνη, η ενσυναίσθηση, η τάση που έχουν να ενθαρρύνουν την ελεύθερη σκέψη, η καλύτερη κατανόηση των προβλημάτων, η προσήλωσή τους στην ομαδικότητα, καθώς και το γεγονός ότι βάζουν πιο εύκολα το εγώ τους σε δεύτερη μοίρα και φυσικά η ευελιξία και η προσαρμοστικότητά τους.

Ομιλία της Προέδρου του ΕΕΔΕΓΕ, κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, στο 25ο Ετήσιο Συνέδριο “Greek ICT Forum – Infomobility World”

Η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, συμμετείχε στις εργασίες του 25ου Συνέδριου “Greek ICT Forum – Infomobility World”, που πραγματοποιήθηκε στις 20-21 Μαρτίου 2023, καθώς και στην Τελετή Απονομής των Βραβείων Ψηφιακής Αριστεία “Greek ICT Awards”. Το Συνέδριο εστίασε στις επιχειρηματικές εξελίξεις στους τομείς της Πληροφορικής, των Ψηφιακών Επικοινωνιών και των Υποδομών Υψηλής Τεχνολογίας. Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις  χρειάζονται βεβαίως χρηματοδοτικά εργαλεία και κίνητρα, για να μπορέσουν να υλοποιήσουν έργα ψηφιακής αναβάθμιση, αλλά χρειάζονται και ανθρώπους με τις κατάλληλες δεξιότητες – κάτι που ισχύει ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  Χρειάζονται περισσότερη καθοδήγηση και υποστήριξη, ώστε να εντοπίσουν ευκαιρίες. Να αξιοποιήσουν νέα εργαλεία και υπηρεσίες, για να εμβαθύνουν τις ψηφιακές τους στρατηγικές. 

Ομιλία και βράβευση της Προέδρου του ΕΕΔΕΓΕ, κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου,
Oμιλία της Α’ Αντιπροέδρου του ΕΕΔΕΓΕ και Γενικής Γραμματέως του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας, κας Καλλιόπης Τζήκα,
στο 2ο Συνέδριο «Σύγχρονες Γυναίκες // Πετυχημένες Managers» του οικονομικού περιοδικού THE BUSINESS REVIEW

Στο συνέδριο που πραγματοποίησε το περιοδικό The Business Review με θέμα «Σύγχρονες Γυναίκες // Πετυχημένες Managers» συμμετείχαν η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ και του ΕΒΕΑ κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και η Α’ Αντιπρόεδρος κα Καλλιόπη Τζήκα. Στην ομιλία της η Πρόεδρος αναφέρθηκε στην ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την μείωση της υποεκπροσώπησης των γυναικών στα πεδία STEM, καθώς και στις σχετικές δράσεις του ΕΒΕΑ και ΕΕΔΕΓΕ, όπως τα προγράμματα upskilling και reskilling, καθώς και η ένταξη καινοτόμων και αμιγώς γυναικείων ομάδων στη Θερμοκοιτίδα ΘΕΑ του ΕΒΕΑ, ενώ στην ομιλία της η Α’ Αντιπρόεδρος, κα Καλλιόπη Τζήκα, αναφέρθηκε στον συνδυασμό οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Μαρία Συρεγγέλα, η οποία βράβευσε την κα Εφραίμογλου για την συνεισφορά της στην ελληνική επιχειρηματικότητα και τον πολιτισμό, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Σοφία Βούλτεψη, και ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Βορείου τομέα Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, η Γενική Γραμματέας του ΕΕΔΕΓΕ και εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κα Χριστίνα Φυτέα και το μέλος του ΕΕΔΕΓΕ και εκπρόσωπος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κα Δήμητρα Νάστου.

Συμμετοχή της Προέδρου του ΕΕΔΕΓΕ, κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, με ομιλία της στο συνέδριο του The Upfront Initiative

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ και του ΕΒΕΑ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι επιχειρήσεις, και ειδικά οι μεγαλύτερες, όλο και περισσότερο αναγνωρίζουν πλέον ότι πρέπει να βασίζονται σε άτομα και όχι στο φύλο. Αναφέρθηκε, επίσης, στο μισθολογικό χάσμα το οποίο βρίσκεται στο 10,4%, κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 13%, αλλά αρκετά μακριά από χώρες όπως η Ιταλία που έχουν καταφέρει να παρουσιάζουν ποσοστό μόλις 5%. Ειδική αναφορά έκανε στην υποεκπροσώπηση με μόλις 18% των γυναικών στους τομείς της πληροφορικής και αναφέρθηκε στις σχετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το ΕΒΕΑ για την υποστήριξη και ενίσχυση των γυναικών ειδικά στους τομείς αυτούς. Ανέφερε, δε, πως στο τέλος Μαρτίου πρόκειται να ανακοινωθεί νέα πρόσκληση για ένταξη αμιγώς γυναικείων ομάδων στην θερμοκοιτίδα καινοτόμου επιχειρηματικότητας του ΕΒΕΑ (ΘΕΑ) προκειμένου αυτές να αποκτήσουν πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Ένταξη Νεοφυών Καινοτόμων Γυναικείων start up στη Θ.Ε.Α. απηύθυναν το ΕΒΕΑ σε συνεργασία με το ΕΕΔΕΓΕ

Ανοιχτή πρόσκληση σε καινοτόμες γυναικείες startups από όλη την Ελλάδα να υποβάλουν αίτηση ένταξης στα πρoγράμματα φιλοξενίας και υποστήριξης της Θερμοκοιτίδας Θ.Ε.Α. απευθύνουν η Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α. του Ε.Β.Ε.Α. και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών – Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε. Η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου,  με αφορμή τη δημοσίευση της πρόσκλησης δήλωσε: «Παρότι η θέση των γυναικών στον εργασιακό στίβο και το επιχειρείν είναι σήμερα σημαντικά καλύτερη από το παρελθόν, χρειάζεται να γίνουν ακόμα πολλά. Για αυτό παρά την πρόοδο, δεν εφησυχάζουμε. Το ΕΒΕΑ στο πλαίσιο των δράσεων που αναλαμβάνει για την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο επιχειρείν απευθύνει πρόσκληση σε γυναικείες start ups να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων, προκειμένου να υποστηριχθεί η λειτουργία τους μέσω συμβουλευτικών υπηρεσιών, μέσω της πρόσβασης στην υλικοτεχνική υποδομή του ΕΒΕΑ, προγραμμάτων εκπαίδευσης, καθώς και μέσω ευκαιριών χρηματοδότησης και δικτύωσης».

Παρουσίαση γυναικείων start up από την Θερμοκοιτίδα (ΘΕΑ) του ΕΒΕΑ στο MIT Global Startup Workshop 2023

Η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, συμμετείχε στην παρουσίαση των γυναικείων start up από την Θερμοκοιτίδα (ΘΕΑ) του ΕΒΕΑ στο ΜΙΤ Global Startup Workshop 2023. Οι γυναικείες startups που παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους ήταν η Dataphoria, που παρέχει Analytics-as-a-Service υπηρεσίες σε εταιρείες και οργανισμούς, ώστε να μετρήσουν, να επιταχύνουν και να αναδείξουν τη μετάβασή τους προς την αειφορία, και η iDNA Genetics, που έχει ειδίκευση στο DNA για την καρδιοπάθεια.

Ομιλία της Προέδρου του ΕΕΔΕΓΕ, κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, στον διαγωνισμό Young Business Talents

Η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, απηύθυνε ομιλία στην ημερίδα του Εθνικού τελικού του καινοτόμου Προγράμματος YOUNG BUSINESS TALENTS 2022-23. Στον μαθητικό διαγωνισμό συμμετείχε με ομιλία της και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως.

Το Επιμελητήριο Ζακύνθου φιλοξένησε την πρώτη Γενική Συνέλευση του ΕΕΔΕΓΕ για το 2023

Το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, έλαβαν χώρα οι εργασίες της πρώτης Γενικής Συνέλευσης του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) για το 2023. Το Επιμελητήριο Ζακύνθου φιλοξένησε τη Γενική Συνέλευση αφιερώνοντας το διήμερο, 1 και 2 Απριλίου, στη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Στη Γενική Συνέλευση τα μέλη του ΕΕΔΕΓΕ, που είναι επιχειρηματίες και εκλεγμένοι σύμβουλοι των επιμελητηρίων όλης της χώρας, αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, στις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες επιχειρηματίες, καθώς και σε δράσεις εξωστρέφειας από τα Επιμελητήρια μέλη που θα πραγματοποιηθούν τους προσεχείς μήνες σε όλη την Ελλάδα.

Ύστερα από τον κλειστό κύκλο εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, απηύθυνε διαδικτυακό χαιρετισμό η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Μαρία Συρεγγέλα, ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και συμμετείχαν με ομιλία μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής Ζακύνθου, κ. Διονύσης Ακτύπης, η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, κα Κατερίνα Μοθωναίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, κ. Φώτης Κόττης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μασούτης, ο Γ’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Ε’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γιάννης Βουτσινάς, καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας. Τον συντονισμό και την διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε η κα Νίκη Μαλαφούρη, Οικονομική Επόπτρια του ΕΕΔΕΓΕ και Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ζακύνθου.

Η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, στην ομιλία της τόνισε μεταξύ άλλων ότι στόχος του ΕΕΔΕΓΕ, παρά το ρευστό περιβάλλον διεθνώς, παραμένει η ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και η συνδιαμόρφωση μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας που θα αξιοποιεί στο έπακρο τις ικανότητες των γυναικών και θα απορρίπτει στερεότυπα, προκαταλήψεις και διακρίσεις. Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στην νέα ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε το ΕΕΔΕΓΕ, σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, σε καινοτόμες γυναικείες startups από όλη την Ελλάδα, μία πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2022 και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση. Η κα Κουνενάκη Εφραίμογλου ανέφερε ακόμα ότι το ΕΕΔΕΓΕ αποδεικνύει έμπρακτα ότι πιστεύει στη δυναμική της ελληνικής περιφέρειας, τονίζοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο θα αναλάβει πρωτοβουλία για την κατά τόπους εκπαίδευση των γυναικών ανά την Ελλάδα, σε θέματα γυναικείας επιχειρηματικότητας. 

Μετά τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε από το Επιμελητήριο Ζακύνθου τιμητική βράβευση της Προέδρου του ΕΒΕΑ και του ΕΕΔΕΓΕ, κας Σοφίας Κουνενάκη Εφραίμογλου, της κας Ντιάνας Παράσχη, πρώην Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Ζακύνθου και πρώην μέλους ΔΣ του ΕΕΔΕΓΕ, ενώ δόθηκε τιμητική πλακέτα στον κ. Γιάννη Μασούτη, Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, στον κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και στον κ. Γιάννη Βουτσινά, Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, καθώς και σε μέλη του Δ.Σ για τη συνολική προσφορά τους στην ενίσχυση του ΕΕΔΕΓΕ και της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Τέλος, το απόγευμα της ίδιας μέρας ακολούθησε η ολοκληρωμένη παρουσίαση του, μείζονος σημασίας για το Επιμελητήριο Ζακύνθου, έργου “Διαδικτυακό σύστημα επαυξημένης  πραγματικότητας για την προσεισμική Ζάκυνθο” σε μια κατάμεστη αίθουσα με απαιτητικό κοινό, ενώ την Κυριακή 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν B2B συναντήσεις με επιχειρηματίες.

Άρθρο της Α’ Αντιπροέδρου του ΕΕΔΕΓΕ, κας Καλλιόπης Τζήκα, στο περιοδικό Women in Business & Science που κυκλοφόρησε ως ένθετο στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Παραμένει επίκαιρο και απασχολεί ακόμα την Ελλάδα του 2023, το θέμα της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας. Ευρύτερα, ανέφερε η κα Τζήκα, της εισόδου των γυναικών, σε νέους στίβους δράσης και ανάπτυξή τους, σε «περιοχές» όπου η παρουσία τους είναι ισχνή. Επιδιώκεται καθημερινά η αύξηση της συμμετοχής τους, σε κάθε έκφανση της κοινωνικής, πολιτικής, επιχειρηματικής ζωής. Αυτό έρχεται με «στρατηγική» με «κλειδιά», με «τεχνικές» και «μεθόδους», που θίγονται στο άρθρο, ως χαρακτηριστικά ανάπτυξης στο επιχειρείν, όπως εμπειρικά έχει αποδειχθεί.

Προηγούμενο Στο e-katanalotis.gov.gr τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και τα επιτόκια των τραπεζών.

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter