EPIMELITIRIO 1502X1121 1
Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ
1 5

Εξαιρετική Παρουσία των Αιτωλοακαρνανικών επιχειρήσεων στην FOOD EXPO 2023.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Αγρίνιο, 22  Μαρτίου  2023

« Εξαιρετική Παρουσία των Αιτωλοακαρνανικών επιχειρήσεων σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις Τροφίμων & Ποτών της Ευρώπης.Πόλος έλξης το άρτιο και καλαίσθητο περίπτερο του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας ».

Εξαιρετική και δυναμική παρουσία του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, για έκτη χρoνιά, στην μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της ΠΔΕ και τα Επιμελητήρια Αχαΐας και Ηλείας. 

Η FOOD EXPO αποτελεί τον κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό, το σημαντικότερο εμπορικό Φόρουμ για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας και  ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των επιχειρήσεων για δημιουργία συνεργασιών στην εγχώρια αγορά αλλά κυρίως ανταποκρίνεται στην αυξανομένη ανάγκη για εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.

Η “FOOD EXPO 2023” ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 20/03/2019.  1200 αγοραστές από διάφορες χώρες οι οποίοι είχαν ενταχθεί στο Hosted Buyer program πραγματοποίησαν περισσότερα από 20.000 προγραμματισμένα b2b meetings με τους εκθέτες καταγράφοντας εντυπωσιακές σε ποσότητα αλλά και ποιότητα εμπορικές συμφωνίες, αφήνοντας ικανοποιημένες στο σύνολό τους τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις. Η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, υποδέχτηκε περισσότερους από 70.000 επισκέπτες, 35.000 επιχειρήσεις της οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Μαζικής Εστίασης, των Ξενοδοχείων και του Τουριστικού κλάδου εν γένει, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα προϊόντα 1.300 και πλέον ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων!

Σε ένα περίπτερο που καταλαμβάνανε 250 τ.μ., στο σύνολό του, από τα οποία 85 τ.μ. δεσμεύτηκαν από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας και τις επιχειρήσεις – μέλη του, τα οποία  δυστυχώς δεν κάλυπταν την τεράστια ζήτηση για συμμετοχή στην Έκθεση, στοχεύσαμε στη δυναμική παρουσία των Αιτωλοακαρνανικών προϊόντων, στη βελτίωση του εξαγωγικού προφίλ των συμμετεχόντων επιχειρήσεων και στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών και μελλοντικών εξαγωγικών δραστηριοτήτων.

Πόλος έλξης το άρτιο και καλαίσθητο περίπτερο του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας και τα διεθνώς πολυβραβευμένα προϊόντα αριστείας των Αιτωλοακαρνανικών επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου  για χιλιάδες επισκέπτες που εντυπωσιάστηκαν από την καινοτομία στην παραγωγή και στη συσκευασία των προϊόντων μας, την γαστρονομική γευστική ποιότητα των αγαθών της Αιτωλοακαρνανικής γης.

Κατά τη διάρκεια της FOOD EXPO 2023 διοργανώθηκε και δράση γαστρονομικής παρουσίασης και προβολής συνταγών τοπικών προϊόντων  με τίτλο «Mediterranean Food Stage 2023», κατά τη διάρκεια της οποίας καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν χρησιμοποιώντας προϊόντα των μελών του Επιμελητηρίου πλημμυρίζοντας το Mediterranean Food Stage της Food Expo με αρώματα, γεύσεις και εικόνες της πλούσιας γης και θάλασσας της Αιτωλοακαρνανίας.

Στην εν λόγω πολύ σημαντική έκθεση, συμμετείχαν με φυσική παρουσία στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας οι παρακάτω επιχειρήσεις:

Αγροτικός Συνεταιρισμός Αρχαία Ωλένεια –  Τσορβαντζή Σ.  Τσορβαντζής Κ. Ε.Π.Ε., Messolongi Fields  – ΣΤΕΡΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΤΖΙΦΡΗΣ Γαλακτοκομικά – Κουβέλη Αρετή του Αλεξάνδρου ETOLEA – Φωλιάς Γεώργιος του Ιωάννη , Αγορά κρεάτων Αμφιλοχίας –  Αφοί Στέφου & ΣΙΑ Ε.Ε. Παραδοσιακό Αυγοτάραχο – ΤΟ ΡΟΔΗ, Βλαχογιώργος Απόστολος –  ΚΤΗΜΑ ΚΑΚΚΑΒΟΣ ΙΚΕ –  Χουλιάρας Ευστράτιος, APHRODITE OLIVES.

Με εκθέματα & χορηγία προϊόντων οι :

Ποτοποιία Δυτικής Ελλάδος – Οινοποιείο Αφοί Γρίβα, Grivas Wines- Παπαθανασόπουλος Κώστας του Σπυρίδωνα  «Το Πέτρινο Χωριό» – ΗΛΙΔΑ Α.Ε. – XIROS Αλάτι Μεσολογγίου ΙΚΕ.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Επισυναπτόμενα αρχεία:

Προηγούμενο Συχνές Ερωτήσεις – Απαντήσεις για τη Δέσμη Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ».

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter

espa