Ωράριο: Δευ - Παρ 8.00 πμ - 15.00 μμ

«Επιχειρώντας το μέλλον» από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Αγρίνιο 4 Δεκεμβρίου 2008 

«Επιχειρώντας το μέλλον» από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας 

   Πλήθος επιχειρηματιών αλλά και νέων ανθρώπων που ενδιαφέρονται για την δημιουργία επιχειρήσεων, κατέκλισαν τον συνεδριακό χώρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

   Εκεί το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας μαζί με την με την Ειδική Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης και την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) πραγματοποίησαν μία πολύ σημαντική ημερίδα με διπλό στόχο: Από την μια την παρουσίαση των δράσεων και των Αποτελεσμάτων Ενίσχυσης Ανθρώπινου Δυναμικού και απολογισμό των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑΝ Ι) 2000-2006 και από την άλλη τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) του ΕΣΠΑ 2007-2013.

   Ειδικά στη δεύτερη ενότητα υπήρξε πολύ έντονο το ενδιαφέρον του κοινού για τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και προοπτικές που υπάρχουν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013 καθώς πολύ είναι οι νέοι επιχειρηματίες που χρειάζονται καθοδήγηση και βοήθεια στο δύσκολο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί για το επιχειρείν σήμερα.   

   Ο Ειδικός Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης Ελευθέριος Σταυρόπουλος παρουσίασε το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» ΕΠΑΝ ΙΙ στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013, αναλύοντας όλες τις νέες δράσεις που πρόκειται να ανοίξουν και ενημερώνοντας κατατοπιστικά τους παρευρισκομένους σε θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα.    

   Στο πλαίσιο της ομιλία  του, μάλιστα εξήρε τις δράσεις και ενέργειες του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας που έχουν σχέση με έργα που έχουν υλοποιηθεί, όπως είναι το υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο και ο μόνιμος εκθεσιακός χώρο του, που αποτελούν όπως είπε πρότυπο όχι μόνο για τα Ελληνικά αλλά και τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. «Με το ΕΠΑΝ ΙΙ θέλουμε να προωθήσουμε τη συνεργασία και σύμπραξη ανάμεσα στην Έρευνα και την Επιχειρηματικότητα» τόνισε, για να συμπληρώσει: «Η καινοτομία αποτελεί τον πυρήνα της νέας οικονομίας που χτίζουμε». Δεν παρέλειψε τέλος να χαρακτηρίσει ως πρότυπο το κτίριο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής χαιρέτισε την πολύ σημαντική πρωτοβουλία της Ειδικής Γραμματείας Ανταγωνιστικότητας αλλά και της ΕΕΔΕ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πολύ μεγάλη συμμετοχή του Επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής ενώ δεν παρέλειψε να θυμίσει την διεθνή συγκυρία που όπως είπε, «δημιουργεί σοβαρούς κραδασμούς στη λειτουργία των επιχειρήσεων και την πορεία των οικονομικών τους μεγεθών». Παράλληλα τόνισε: «Ο μεγαλύτερος νομός της Ελλάδας με 20.000 επιχειρήσεις δεν μπορεί να μην έχει ένα Βιοτεχνικό Επιχειρηματικό Πάρκο. Θα θέλαμε να δημιουργήσουμε με τη βοήθειά σας ένα Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο και ένα Πολυχώρο Πολιτισμού στις πρώην αποθήκες του Εθνικού Οργανισμού Καπνού που παραχωρήθηκαν στο Επιμελητήριό μας»

   Στη συνέχεια παρέθεσε στοιχεία σχετικά με την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας, αναφέροντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της και εκφράζοντας και τις πάγιες θέσεις του Επιμελητηρίου για βελτίωση των Υπηρεσιών του, μέσα από τη δημιουργία  ONE STOP SHOP και την ενίσχυση των δράσεων του από την πολιτεία έτσι ώστε να βελτιωθεί το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον στην περιοχή μας.

   Ο Γενικός Δ/ντης της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων  ΕΕΔΕ Αθανάσιος Ρούλιας παρουσίασε το πρόγραμμα Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για τις Μικρομεσαίες και πολύ Μικρές Επιχειρήσεις που αφορούν τόσο τους εργαζόμενους αλλά και τους Επιχειρηματίες. «Έχουν εγκριθεί για υλοποίηση εντός του 2008 πέντε προγράμματα για την Αιτωλοακαρνανία και έπεται συνέχεια» δήλωσε χαρακτηριστικά

   Αξιοσημείωτη υπήρξε η πολύ μεγάλη παρουσία και συμμετοχή του Επιχειρηματικού κόσμου στην εκδήλωση που κατέκλισε κυριολεκτικά όχι μόνο τον κύριο συνεδριακό χώρο αλλά κάθε γωνιά του πρώτου ορόφου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις ομιλίες και τις παρεμβάσεις μέσα από τις γιγαντοοθόνες που διαθέτουν όλοι οι χώροι.         

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ 1
ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ 1

ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ 2
ΕΠΙΧΕΙΡΩΝΤΑΣ 2

Προηγούμενο Τo Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στην διεθνή έκθεση MEDITERRANEAN FOOD & DRINKS EXHIBITION – ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2008

Για την εξυπηρέτηση σας, καλέστε μας ή επισκεφθείτε μας

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Παπαστράτου 53 & Σμύρνης Τ.Κ 30131, Αγρίνιο

Περιφερειακά Γραφεία

- Ι.Π. Μεσολογγίου -
Φ. Κατάσου & Μ. Μακρή,
T.K. 30200
- Ναύπακτος -
Αθηνών 26, Τ.Κ. 30300
- Αμφιλοχία -
Χαβίνη 120, Τ.Κ. 30500
- Βόνιτσα -
Μακαρίου Κύπρου,
Τ.Κ. 30002
Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή:
07:30 πμ – 15:30 μμ

Newsletter